A lakásbiztosítás összehasonlítás is jócskán beleférhet egy pihenős hétvégébe

A múlt hétvégén végre leugrottunk kicsit a balatoni házunkba pihenni. Nehéz időszakon vagyunk túl, ez a vírus-helyzet mindenkit nagyon megterhel, pláne, ha reggeltől estig home office és konferenciahívások tömkelegét kell lebonyolítani. Szóval igazán megérdemeltünk már egy kis kiruccanást és kiszakadást ezekből a hétköznapokból, mert ebbe csakis belebetegedni lehet, ha az ember nem figyel oda magára.

Ezek a hétvégék általában arra is jók, hogy azokkal a teendőimmel is zöldágra vergődjek, amiket már régóta tologatok magam előtt – pedig nagyon meg kéne őket csinálni már… Ilyen volt most az, hogy elkészüljön az a lakásbiztosítás összehasonlítás, amit már réges-régóta tervezek megcsinálni. Nem azért, mert elégedetlen vagyok a mostani szolgáltatóval, nemes egyszerűséggel azért, mert minden évben változnak a feltételek és egyáltalán nem biztos, hogy aki tavaly a legjobb volt, az idén is az lesz.

Erre akkor kezdtem el ráébredni, amikor már több szolgáltató is megjelent a neten, akár online kalkulátorok adatbázisában, akár csak a saját honlapjukon és szembesültem vele, hogy mennyi ajánlat közül lehet választani valójában és hogy nagyon könnyű jobbat találni a már meglévőnél. Azóta minden évben újra felülvizsgálom a lehetőségeimet egy ilyen gyors, online lakásbiztosítás összehasonlítás formájában és általában váltok is évről-évre. Az évek alatt már egészen jelentős összeget sikerült ezzel a módszerrel megspórolnom.

Arról nem is beszélve, hogy mindig másutt van valami akció, amibe érdemes beleugrani, vagy éppen máshol bővült olyan kiegészítő szolgáltatással a paletta, ami éppen jól jöhet. Például amíg társasházban éltem egyáltalán nem érdekelt a kerti bútorok biztosítása, amióta viszont családi házba költöztem nagyon fontos ezeknek is a fedezete, hiszen egy kisebb vagyont fizettem ki értük…

Most a pannonsafe.hu online kalkulátorát használtam első körben. Szeretem ezeket a rendszereket, mert tényleg csupa olyan dolog kell hozzá, amit az ember fejből is tud a saját ingatlanjáról és már dobja is a gép lehetőségeket árral együtt. Ilyen például hogy miből és mikor épült a ház, milyen teteje van, van-e melléképülete, hány emeletes, hány négyzetméter és hasonlók. Ezekhez azt hiszem nem kell nagy tudomány, hogy megválaszoljuk őket a saját ingatlanunkkal kapcsolatban.

Végül megint a szokott képlet győzött: a mostanihoz képest találtam egy jobb és kedvezőbb ajánlatot, úgyhogy meg is írtam gyorsan a hosszabbítástól való elállást. Egyelőre várom, hogy visszaigazolják és azon nyomban megkötöm az új szolgáltatást. Ezért érdemes lakásbiztosítás összehasonlítást csinálni…