Nyaralás közben szereztünk új barátokat és fontos infókat a napelemről

Ki gondolta volna, hogy a napelem árakkal kapcsolatos kérdéseimre nyaralás közben fogok választ kapni?

Hát én egészen biztosan nem.

A történet ott kezdődik, hogy nagyjából másfél évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy szeretnénk napelemes rendszert a házunkra. A férjem ragaszkodott hozzá. Mivel már évek óta mindkettőnknek nagyon jó munkája van, és bőven tudtunk félretenni ‒ úgy, hogy egyébként nem élünk túl spórolós életmódot, ha valamire szükségünk van, akkor azt megvesszük ‒, az sem zavarta, hogy lakossági pályázatot nem tudtunk leadni napelemre, mert épp nem volt kiírva. A pénz nem akadály, a napelem árak nem befolyásolják, hogy lesz-e napelemünk, ezt mondta. Nekem tulajdonképpen mindegy volt, most otthon ülni azon a rengeteg pénzen felesleges, én csak ahhoz ragaszkodtam, hogy maradjunk kereten belül, mert én hitelt nem vagyok hajlandó felvenni, 0%-os kamat ide vagy oda.

Egy időre azonban félre kellett tennünk az ezzel kapcsolatos disputát, mert mindkettőnknek elég rázós időszaka volt a munkahelyén, nem volt időnk a napelem árakról diskurálni otthon.

A nyaralásunk alatt jött újra elő a téma, miközben épp a szálloda medencéjében lubickoltunk. Nem számítottunk rá, hogy magyarok is vannak a vendégek között, arra meg pláne nem, hogy az egyik pár pont nemrég telepített napelemes rendszert a saját házára. Nagyon aranyosak voltak, a nő megszólította minket, mondván hallotta, miről beszélünk, és nekik nemrég lett napelemes rendszerük, szívesen segít, válaszol a kérdéseinkre, ha tud.

Elhatároztuk, hogy velük ebédelünk. Nóra és Matyi egyébként nagyon aranyosak voltak, nagyjából velünk egykorúak, szóval a napelemeken kívül is gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Végül ők ajánlották a napelemrendszer.info oldalt, ők is innen tájékozódtak, így találtak rá a Pentele Solar vállalkozásra, akikkel végül megcsináltatták az ő napelemes rendszerüket. Még aznap este, vacsora után, böngészni kezdtük a férjemmel az említett oldalt, és hát mi is elég meggyőzőnek találtuk a vállalkozást, tehát amint hazaértünk, felvettük velük a kapcsolatot.

Nem csalódtunk az új barátaink ajánlásában végül, kifogástalan szolgáltatást nyújtott a Penetele Solar. Azóta már meg is van a napelemes rendszerünk, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Ez az egyik kedvenc nyaralásom lesz: egyszerre szereztünk új barátokat, és tanácsot a napelemmel kapcsolatban.