Itt a nyár, a műanyag ablakok megmentették a pihenést

Üdülni jó, de csak az arra érdemes helyen.  Sokszor előfordul, hogy a nyaralásokat megkeserítik azok a szomszédok, akiknek minden csak egy nagy buli, akik nincsenek tekintettel a többiekre. Én is voltam fiatal, nekem is volt olyan időszakom, amikor az életemet a bulizás tette ki, de szerintem sosem estem át a ló túloldalára. Pedig sokan vannak, akiknek gondot jelent tiszteletben tartani másokat.

Van egy kis nyaralónk, ahova nyaranta majdnem minden hétvégén lejárunk. Itt mindig van valami apró teendő, sosem unatkozunk, de a közeli tó adta lehetőségeket is ki tudjuk használni a sok kerti munka és felújítás mellett.

Amióta a szomszédban eddig üresen álló nyaralót megvették, már nem olyan pihentető a nyaralás a telken, mert minden este hajnalig buliznak az új tulajdonosok. egy nagyon régi építésű kis faház áll a telken, ennek megfelelően a nyílászáróink nem a legjobbak, így minden kis zaj olyan, mintha közvetlenül mellettünk történne. Nehéz aludni, ha a szomszédban éppen zaj van, de mi is voltunk gyerekek, nem szeretnénk nekik sem kellemetlenséget okozni.

Egy ideje amúgy is rajta volt a felújítandó dolgok listáján az ablakcsere, és a kellemetlen szomszédok megadták a kellő motivációt, hogy belevágjunk.

Már olvastam róla itt, hogy mennyire hasznos egy műanyag ablak, hogy mennyivel jobban szigetel, mint a fa ablakok. Nyáron kifejezetten jól jön, nem csak a kellemetlen zajok miatt. A melegben ugyanis a légkondi is sokkal hatékonyabban működik, ha nem szökik be a meleg az ablakok mellett.

Minden szempontból sokkal jobb a műanyag ablak, a korszerűbb szigetelés és egyáltalán nem bántam meg, hogy emellett döntöttünk.

Itt néztem meg, hogy milyen lehetőségek vannak, hogy milyen fajtái vannak a műanyag ablakoknak és azt is, hogy nagyjából milyen árakra kell számítani: http://muanyagablakom.hu/.

A műanyag ablakok szigetelése egyébként főként attól függ, hogy mennyi légkamra van benne, mennyire vastag az üveg és hogy az üveglapok között milyen anyag van. A levegő miatt jól szigetel, de az még jobb, ha valamilyen gáz van az ablaküvegek között.

Az árak pedig nagyrészt annak a függvényében alakulnak, hogy mekkora az ablak, hogy hány kamrás és milyen jól szigetel.

A műanyag ablakok nyáron nem engedik be a meleget, télen pedig nem engedik ki. A fűtés ebben a nyaralóban eléggé vacak volt, hiszen nem a téli tartózkodásra találtuk ki. Amióta vettünk egy légkondit, már a hidegebb napokon sem kell fagyoskodnunk, mert ez a készülék fűtésre is alkalmas, de nehezen sikerült mindig felfűteni a házat, mert nagyon szeleltek az ablakok. A hidegebb nyári estéken is szinte garantált volt, hogy megfázunk, hiszen nagyon lehűlt a levegő bent is, nem csak kint.

Már megterveztük, hogy milyen ablakokat fogunk venni, a muanyagablakom.hu leírásai nagyon sokat segítettek ebben.

Már csak arra kell várnunk, hogy szabadságra mehessek és a szakemberek be is tudják szerelni az ablakainkat. Szeretnék ott lenni, amikor a felújítás zajlik, szeretném én is látni, hogy hogyan zajlik ez.

Ezekkel az ablakokkal újra igazán pihentető lesz a nyaralás akkor is, ha a szomszédban éppen buli van. Végre nem kell egész este a zenét és a kiabálást hallgatni. Általában nem akadok ki, ha 1-2 alkalommal valaki bulit rendez, hiszen el lehet viselni, de amikor egy hétig folyamatosan ilyen hangzavarban kell pihenni, az már engem is kiakaszt.

Ezeknek a hangoskodó szomszédoknak köszönhető viszont, hogy végre lecseréljük az ablakainkat. Remélem, hogy tényleg olyan jól fognak szigetelni, mint ahogyan azt olvastam.