Budapest, laptop szerviz a kissé félresikerült üdülés után

Sok olyan aprócska gond van, ami üdülés közben szokott bekövetkezni, mikor éppen elég nehéz rá megoldást találni, vagy a legkellemetlenebb pillanatban jelent plusz kiadást.

Ilyen amikor nyaralás közben kilyukad a kerék, mikor elromlik a fék, a kuplung. Nagyon sok mechanikai hiba van, ami az autónkat érinti és rendszeresen akkor fordul elő, amikor a legkevésbé kellene. Az ilyen hibák mindig a hosszabb utakon derülnek ki, és mindig akkor, amikor a legnehezebb orvosolni őket.

Rendszeres a nyaralás közben elhagyott telefont esete is, amikor szintén a legrosszabbkor kell új telefont venni, a nyaralások rendszerint mindenki pénztárcáját megviselik, ilyenkor nem fér bele egy új telefon vagy egy gyors szerviz.

Autók esetében a hibák a hazajutásban is hátráltathatnak, ezek a legkomolyabb hibák.

De mi van, ha a laptopunk adja fel?

Amikor nyaralni voltam, volt még egy kis plusz munkám, amit tudtam, hogy be kell még fejeznem, ezért magammal vittem a laptopomat. Egy kicsit régebbi darab már, de nem szeretek addig semmiből sem újat venni, amíg a régi még működik.

Kicsit már lassan működött, de sosem gondoltam volna, hogy pont a kéthetes nyaralásom közben fog tönkre menni. Ez egy olyan hiba, amire soha nem gondol előre az ember. Hiszen ki tervezi, hogy el fog romlani a laptopja? Főleg nyaralás közben?

Mivel be sem kapcsolt a gépem, ezért nem is próbálkoztam nagyon vele.

Az egyetlen szerencsém az volt, hogy a párom is hozott magával laptopot, és arról, még ha nem is tökéletesen, de sikerült ellátnom a feladataimat.

Elkezdtem a környéken laptop szervizt keresni, de úgy döntöttem, hogy nem fogok ezzel foglalkozni, hiszen a nyaralás nem erről szól. Budapest laptop szervíz szempontból amúgy is sokkal jobb, hiszen több lehetőség közül tud választani az ember.

A nyaralás jól sikerült, amint hazaértem az első dolgom az volt, hogy keressek egy olyan helyet, ahová elvihetem a laptopomat. Nem szándékozom ugyanis addig újat venni, amíg ez még működik, amíg javítható állapotban van.

A laptopok nagyon drágák, még a komolyabb, drágább javítások is jobban megérik, mint egy újat venni, ha a javítást követően biztos, hogy tartósan jól fog működni a gép.

Tehát kerestem egy jó szervizt Budapesten, ahol garantáltan jó kezekben lehet a laptopom. Így kerültem a https://pcmentor.hu/ oldalra.

Több üzletük is van és csupa jót olvastam róluk.

Már a honlapjukon el is kezdtem keresni, hogy mi lehet a baja a számítógépemnek. Nagyon valószínűnek tartottam, hogy az alaplappal lehet gond, hiszen a töltéssel sosem volt probléma, de az, hogy nem is kapcsolt be, sajnos főként erre engedett következtetni.

Leadtam a boltban, pár nap múlva pedig hívtak, és sajnos beigazolódott a gyanúm: a laptopom alaplapja hibásodott meg. Ennek a javíttatása költséges, de nem jelentett igazán gondot a szerviznek. Ők nem egy márkaszerviz, márkától függetlenül minden laptoppal és asztali géppel foglalkoznak. Az én régebbi modellemmel is meg tudtak birkózni.

A nagyobb javítások az alkatrészek beszerzése miatt mindig költségesek, de nem lepődtem meg, hiszen ez várható volt.

A javítás így is sokkal olcsóbb volt, mintha vettem volna egy új laptopot, amit így nyaralás után meg sem tudtam volna engedni magamnak.

Örülök, hogy a laptopom még menthető volt, és hogy a pcmentor csapata meg tudta javítani. Most már sokkal jobban működik, mondhatni tökéletes, semmi gondom nincsen vele. Remélem, hogy ez így marad. A csere miatt egy darabig nem kell aggódnom, hogy gond lesz a géppel. És ha mégis valami baja lesz, akkor már tudom, hogy hova kell vinnem.

Budapest laptop szervíz
Budapest laptop szervíz