Oxigén palack a búvároktató barátomnak

Igazán jó érzés széles és színes baráti körrel rendelkezni, szerintem ez vitán felül áll. és nem csak azért, mert többnyire bármilyen probléma felmerülhet, ha nem is ezek közül az emberek közül, de az ő ismeretségi körükből biztosan akad valaki, aki tud segíteni. Tudod, a barátom barátja az én barátom is. Többek között így vettem meg a legutóbbi autómat, egy ismeretség révén. De olyan is előfordult nem egyszer, hogy nekem volt alkalmam kihúzni valakit a pácból, vagy legalább is kísérletet tenni rá. Mert bár a szándék egy dolog, de önmagában előfordul, hogy kevés. Például amikor egy régi, kedves barátom, aki búvároktató, került bajba, én mindent megtettem, hogy segítsek neki, de kevéssé jártam sikerrel. Az oxigén palack az ő munkájához elengedhetetlen, csak ház én, szegény laikus nem tudtam, hogy milyen fajta, és amikor mesélte, hogy szüksége lenne egyre sürgősen, akkor küldtem ugyan egy weboldalt neki, de nem sok hasznát vette. Viszont ennek a révén ismertem meg ugyanezt a szuper hasznos gázpalackos szolgáltatót!

Nem mondanám, hogy egy nagyon telített szakma az övé, nem áll minden sarkon egy munkanélküli búvároktató. Nyaranta egy külföldi, egzotikus tengerparti szálloda foglalkoztatja, ott tanítja a turistákat, vendégeket, de az év többi részében sem tétlen. Amikor nincs szezon, akkor idehaza oktat, medencében. Ettől függetlenül ugyanazt a felszerelést használják, aminek az oxigén palack is a része, azonban előfordul olyan is, hogy hiány alakul ki. Legutóbb mondjuk a barátom volt figyelmetlen, elfelejtett újakat rendelni, és a kereskedés két hetes szünetet tartott, ahonnan szerzi őket. Nagy bajban volt, mert le kellett volna vezetnie egy turnust, de a palackok nélkül igen nehézkesen tudta volna mindezt kivitelezni. Mindezt telefonon panaszolta el nekem, én viszont egyáltalán nem értek az ilyesmihez. Ettől függetlenül úgy döntöttem, hogy megpróbálok neki segíteni.

oxigén palack

Naivan rákerestem az oxigén palack szavakra, és úgy kezdtem el böngészgetni a találatok között. Belefutottam többek között egy olyan kereskedésbe is, ahonnan akár 2-4 órás kiszállítással is rendelhetőek gázpalackok, ráadásul nem csak Budapestre, hanem az attól északra található egész régióba. Mindemellett cserelehetőség is van náluk, és a telephelyük is elég könnyen megközelíthető. Az oldaluk is tetszett, mindent nagyon informatívan és szakszerűen írnak le, ami a vásárlót csak érdekelheti, de ezen kívül semmi felesleges vagy zavaró dolog, információ. Úgy voltam vele, hogy ha búvár barátomnak oxigén palackra van szüksége, ráadásul gyorsan, akkor ez lesz számára az ideális cég! Ki is másoltam és el is küldtem neki a weboldalukat, és elégedetten dörzsöltem össze a tenyeremet azt gondolván, hogy mpst hasznos segítséget tudtam nyújtani. De ez az “Ahogy azt a Móricka elképzeli” tipikus esete volt.

Pár órával később felhívott, és nevetve közölte, hogy nagyon szépen köszöni, de neki ennél sokkal speciálisabb oxigén palack kell a búvárkodáshoz, amit én küldtem, az műszaki célokra, hegesztésre való, esetleg vegyi felhasználásra. De ettől függetlenül nagyon hálás volt nekem, amiért próbáltam neki segíteni, nagyra értékeli a szándékot. Kicsit csalódott voltam, mert azt hittem, hogy okos voltam, és hamar találtam neki nagyon gyors megoldást. De, mint azt korábban többször is említettem, teljes egészében laikus vagyok, életemben víz alá még nem merültem egy levegőnél hosszabb időre. Mindenesetre jó tudni, hogy van ez a gázpalackos cég, ha valaha is szükségem lesz bármilyen gázra, például sürgősen kellene valami miatt egy oxigén palack, akkor legalább már tudom, hogy kihez forduljak. Ilyen villámgyors kiszállítás mellett nem csoda, ha ők az egyik legjobbak az egész megyében!