Egy jó nyaraláson bármi szóba jöhet, még a cégalapítás is

Pár hete néhány régi évfolyamtárssal elmentünk a Balatonra, és bár néhányunk rendszeresen tartotta a kapcsolatot, ezen a kis kiruccanáson olyan emberek is újra találkozhattak egymással, akik már évek óta nem tudtak semmit a másikról.

Röplabdáztunk, úszóversenyt csináltunk, kacsákat etettünk, tábortüzet raktunk, és nem csak a régi időkről beszélgettünk, hanem egész gyakorlatias eszmecserék is akadtak, Panni és Zoé például az egész társaság figyelmét bevonzotta a nemrég alapított vállalkozásukról szóló történetekkel.

Ebben persze nagy szerepet játszott az is, hogy ez egy tipikus sikertörténet volt. Panninak még két éve mesélt a cégalapítás és székhelyszolgáltatás terén általa első osztályúnak nevezett szolgáltatóról a kozmetikusa, s bár akkor még Panni nem járt utána a dolognak, amikor később Zoéval kitalálták, hogy alapítaniuk kellene egy vállalkozást, akkor Panninak azonnal eszébe jutott a dolog.

Zoé egy rokonának akkor már jó pár éve volt vállalkozása otthoni székhellyel, de mivel ez sok nyűgöt okozott nekik, Zoé mindenképp szeretett volna olyan székhelyet, ami nem köti őket gúzsba. Ezen felül fontos volt az is, hogy költséghatékonyan tudjanak startolni, mert az erre szánható félretett pénzösszegük nem volt túl nagy.

Amit tehát kerestek, az tulajdonképpen egy cégalapítás és székhelyszolgáltatás tekintetében is megfizethető és kompakt megoldás volt, s ezt meg is találták a Panni kozmetikusa által ajánlott cégnél. És a csomagban, mesélte Zoé, még egy központi elhelyezkedésű tárgyalóhely időnkénti rendelkezésre bocsátása is szerepelt, méghozzá felár fizetése nélkül.

A mesébe illő történetet a tábortűznél elkerekedett szemekkel hallgatta mindenki, s a csodálkozás akkor tetőzött, amikor Panni elmondta, hogy maga a cégalapítás egy fillérükbe se került, ugyanis székhelyszolgáltatással együtt kérve csupán az utóbbiért kellett fizetni.

A tábortüzes témák közül végül persze ez lett a gyöngyszem, olyannyira, hogy végül karaokézásba torkollt az utolsó történet. Zoé meg is említette, hogy milyen kár, hogy ennyire ritka csoda, hogy a vakációzás és a munka tényleg nemhogy nem zárja ki egymást, de még inspirációs forrásként is működnek.

Hogy ebben az esetben ez mennyire összejött, azt pedig az mutatja legjobban, hogy másnap Tibi és Huba elhatározták, hogy ők is vállalkozást alapítanak, és az utolsó röplabda-meccseink között a sörözések alatt már az ő terveikről beszéltünk szinte mindannyian.