Nyaraláson a férjem hasonló érdeklődésű útitársra bukkant

A férjemmel elég stresszes munkahelyen dolgozunk, ráadásul egy helyen. Sokan szokták kérdezni, hogy nem sok – e ez, hogy nem csak otthon, hanem a munkában is állandóan együtt vagyunk. Erre azt szoktam mondani, hogy az, hogy az ember a párjával sülve – főve együtt van, meg tudja terhelni a kapcsolatot. De szerencsére a mienk nagyon kiegyensúlyozott, így ez nem szokott gondot okozni általában. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy még sosem volt ebből konfliktus, mert ez nem így van, de jóval kevesebb, mint amire az elején számítottunk. Mindenesetre arra figyelünk, hogy elég időt szánjunk a kikapcsolódásra, és a minőségi pihenésre, hiszen szerintem mindennek ez a kulcsa. Így nyaranta, mikor a cég, ahol dolgozunk, leáll, mindig igyekszünk elmenni egy hétre nyaralni. Ez elegendő szokott lenni, de még nem is túl sok. Nem tudom, ez mással is előfordult – e már, de nekem volt olyan, hogy megcsömörlöttem a sok nyaralásban is.

Üdülni azért is nagyon szeretünk, mert nagyon sokféle embert ismerhetünk meg. A nyaralások alatt már számos barátságot kötöttünk meg, ami szerintem annak is köszönhető, hogy a férjem is és én is nagyon extrovertált emberek vagyunk, könnyen barátkozunk idegen emberekkel. Sok mindent lehet tanulni idegen emberektől, hiszen ők általában sok dologban máshogyan gondolkodnak hozzánk képest, és nem feltétlen rossz az, ha más véleményét halljuk más perspektívából. Az egyik ilyen alkalommal, mikor utaztunk nyaralni, a férjem egy ismeretlen férfi mellé került a repülőn. Látta rajta, hogy nem igazán szeretne kommunikálni, így a szokásával ellentétben nem kezdett el vele társalogni. Ez a kis feszültség valahogy mégis feloldódott, mert egy idő után elkezdtek beszélgetni. Kiderült, hogy a férjem útitársa egy informatikus, aminek nagyon megörült, mert ő is nagy érdeklődést mutat a technikai vívmányok felé. Így hát megvolt a közös hang, közös téma, és már egyáltalán nem tűnt nekik hosszúnak a hátralévő repülőút.

Beszélgettek informatikai hírekről, újdonságokról, új technológiákról, egyszóval mindenről. A férjem nagyon büszke volt magára, hogy laikusként minden szavát értette az informatikus férfinak, és még hozzá is tudott szólni minden témához. Felmerült közöttük egy téma, amiről mindketten csak nemrég szereztek tudomást. Mivel én elég közel ültem hozzájuk, hegyeztem a fülemet, hogy miről is lehet szó. Arról beszélgettek, hogy már létezik hazánkban is egy olyan cég, ami biztosít szerver bérlést elérhető áron, ráadásul olyan infrastruktúrával, amire korábban még nem volt példa Magyarországon. Ezt a vállalatot a rackforest.com/szolgaltatasok/szerver-berles/ webcímen lehet elérni. Mivel nekem nem volt túl szórakoztató az útitársam, úgy határoztam, hogy ellátogatok erre a weboldalra, hogy kicsit elüssem az időt.

Az első dolog, ami feltűnt, hogy mennyire tetszik az a zöld – fekete kombináció, ami az oldalon uralkodik, mert nagyon professzionálissá teszi az összképet. A következő lépés az volt, hogy megtudjak egy kicsit többet arról, pontosan miért is jó a szerver bérlés, kinek való stb. Az oldalra látogató azt olvashatja, hogy a rackforest.hu munkatársai annak ajánlják a szerver bérlést, aki szeretné magát megkímélni egy nem túl olcsó beruházástól, de azoknak is hasznos lehet, akiknek elöregedett a szerverparkjuk. Hiszen, ha igénybe veszik ezt a szolgáltatást, akkor csak a bérleti díjat kell kifizetni havonta. Ebben pedig benne van a gépterem bérlet, energiaellátás, hűtés, felügyelet, blade szerver használati díja és a hibaelhárítással kapcsolatos szolgáltatás is. Tehát látható, hogy egyhavi bérleti díjért cserébe nagyon sokrétű szolgáltatást kaphatunk!

Ha valaki esetleg aggódna a biztonság miatt, megnyugtatom, hogy semmi oka nincs rá. Hiszen ha a bérelt szerver meghibásodik, akkor a vállalat munkatársai már bocsátják is a rendelkezésünkre a csereszervert. Ha valamelyik alkatrész meghibásodik, akkor sem kell amiatt fájjon a fejünk, hogy ez nekünk mennyibe is fog kerülni, mert a cserealkatrészt is a rackforest.hu fogja biztosítani ráadásul azonnal. Szerintem ez egy hatalmas pluszpont a vállalatnak, ugyanis nekünk ezzel kapcsolatban voltak már problémáink más cégekkel. Néhány évvel ezelőtt a férjem bérelt egy szervert egy másik cégnél, ami külföldi volt ugyan, de rendelkezett magyarországi telephellyel is. Egyik nap meghibásodott az egyik alkatrész, és itt kezdetét vette egy óriási huzavona, ugyanis a cég a férjem nyakába akarta varrni az ügyet, mert szerintük a kár nem rendeltetésszerű használatból adódott, holott ez egyáltalán nem így volt. Elvileg a teremben voltak kamerák, amelyek bizonyíthatták volna az igazunkat, de aznap érdekes módon valahogy nem csináltak felvételt vagy pedig törlődtek azok a felvételek a kameráról. Ezt nem tudták pontosan megmondani a cég munkatársai. Természetesen nem fizettünk, de azóta jóval óvatosabbak vagyunk ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.

rackforest.com/szolgaltatasok/szerver-berles/

A szerver bérlés előnye továbbá az is, hogy a munkatársak a nap minden órájában monitorozzák a szerverünket, így azonnal tudnak reagálni, ha valami probléma adódik, és tudnak minket is értesíteni. Ráadásul ez a dedikált szerver bérlés mellé a hosting 0 Ft, nincsenek rejtett költségek, nem kell beruházni, pontosan tudunk a költségekkel kapcsolatban kalkulálni, ami szerintem egy nagyon pozitív dolog. A szervertermeik Budapesten találhatóak a 13., 8. és 10. kerületben a Victor Hugo u. 18 – 22. szám alatt, az Asztalos Sándor u. 13. szám alatt és a Kozma utca 2. alatt.

A vállalatnak az volt az eredeti célja az alapításkor, hogy itthon is legyen egy olyan szolgáltatás, ami felveheti a versenyt a hasonló külföldi cégekkel, és az árak mégsem szállnak el. Fontosnak tartják, hogy a fejlett infrastruktúra mellett folyamatosan kapcsolatot tartsanak fenn az ügyfelekkel, a szakmabeliekkel és a versenytársaikkal is, így biztosítva a megfelelő ütemű fejlődést. 2014 – ben kezdték el fejleszteni a céget, és két fontos cél lebegett a szemük előtt. Az egyik az volt, hogy a szerverek rendelkezésre állása maximális legyen. A második szempont az ügyfelekkel való bánásmód volt, hisz ez nagyban befolyásolja a vállalat jövőjét. Az ügyfeleket sosem hagyják teljesen magukra. Mindig ott vannak mellettük, ha döntést kell hozniuk, és ha arról van szó, hogy mit szeretnének elérni. Ezt és a cég lehetőségeit összehangolva igyekeznek mindig a lehető legjobb megoldást találni.

Ezek után a férjem azt mondta, hogy már a repülőút miatt is megérte eljönni nyaralni, hiszen annyi új dolgot tudott meg ez a röpke néhány óra alatt. Azt mondta, hogy mindenképp érdemes az útitársainkkal szóba állni, ha egy mód van rá, mert nem tudhatjuk, milyen értékes információknak a birtokában vannak. Én is igyekszem megfogadni a férjem tanácsát, hiszen sosem lehet tudni. A nyaralás szerencsére nagyon jól sikerült, és amikor hazaérve szóba került a szerver bérlés, tudtuk, melyik céghez kell fordulnunk, hála a férjem informatikus útitársának, aki nagyon sok hasznos tanáccsal látott el minket.