Családi wellness a hátsó kertben

A családommal nagyon szeretünk nyaranta elmenni valahova pihenni, kikapcsolódni. Általában mindig olyan helyet választunk, ahol mindenki megtalálja a magának való elfoglaltságot. Ez különösen azért fontos, mivel a két kis gyerkőcünk, még nem mindig találja fel magát, ezért hogy anya és apa is tudjon valamennyit pihenni, mindig gyerekbarát szállodákat választunk, ahol szakképzett animátorok foglalkoznak délután a picikkel. Ez szerintem nem önzőség és legalább a gyerekek is megtanulnak közösségben viselkedni, így később az iskolában sem lesz ebből gondjuk. Nórika és Peti igazi kis vízicsibék, imádnak a medencében lubickolni, ezért amúgy mindkettőjüket már rendszeresen járatjuk úszás órákra a helyi uszodába.

Mikor idén beütött a pandémia és megállt az élet, nem volt se ovi, se suli, nem voltak edzések és semmilyen délutáni elfoglaltság, a gyerekek nagyon maguk alatt voltak. Az első pár hétben, nagyon nehezen is viselték és már kemény hisztiken is túlestünk. Jött a jó idő, de az élet még mindig állt, ezért elkezdtünk gondolkodni a férjemmel, hogy mi lehetne megoldás az idő elütésére. Ekkor jött először szóba a medence vásárlás ötlete.

A mai napig nem értem, hogy erre miért nem gondoltunk korábban. Egészen nagy kertünk van és már csak egy medence hiányzott belőle, de tényleg. Amúgy így belegondolva lehet csak azért nem került szóba, mert ha a medence vásárlásra gondolok, mindig horribilis összegek jutnak az eszembe, pedig kiderült, hogy nagyon rosszul gondolom és mennyi szép medencézős nyártól fosztottuk meg magunkat.

A bestmarkt.hu oldalon, nagyon széles választékot találtunk és azt kell, hogy mondjam, ár-érték arányban a legjobb, amit csak találhattunk. Gondoltátok volna, hogy mindössze 15 ezer forintért már a saját medencédben hűsölhetsz egy meleg nyári napon? Ennyit pedig minimum elköltesz egy nap, ha a strandra mész a családdal, ezt pedig csak egyszer kell megvenni.

A férjemmel rövid tanakodás után a felfújható Intex Easy Set Pool medencét választottuk, és így télen el lehet pakolni és lesz hely a hóembereknek is. Egyébként erre a típusra most még 44 százalék kedvezmény is volt érvényben, ezért gyorsan le is csaptunk rá. Az új szerzeményünk átmérője 305, a mélysége pedig 76 centiméter. Jó, fejeseket nem fogunk benne ugrálni, de a gyerekek még úgyis kicsik, nekik tökéletes.

Nagy volt az izgalom a családban, a srácok pedig szó szerint jobban várták a medence érkezését mint a Mikulást. A megrendeléstől számítva, 3 nap alatt ki is hozták. Egyébként lehetőség lett volna arra is, hogy a szaküzletben vesszük át, vagy egy GLS csomagponton, de nem szerettük volna végig cincálni a medencét a városon két kisgyerkőccel a nyakunkon. A házhozszállításnak a díja pedig mindösszesen csak 1450 Ft volt, ami amúgy alig fedezte volna a benzin költségünket.

Tehát megérkezett a medence, a gyerekek pedig már a fürdőruhájukban ugráltak a kertben és bevallom, már én is tűkön ülve vártam, hogy mikor mártózhatok már meg a 30 fokban. A férjem pikk-pakk felállította a medencét, nagyjából 15 perc alatt és meg is kezdtük a feltöltést.

Már ebéd után az egész család medence lázban égett és egészen estig a vízben fürödtünk. Így utólag, azt tudom mondani, hogy senki ne ódázza el a medence vásárlás gondolatát, mert ma már egyáltalán nem számít luxusnak és nagyon király, ha van egy kertben!