A szállodai klíma meghozta a kedvemet egy sajáthoz

Mindig vannak olyan dolgok, amik jobbak a szállodákban, mint otthon. HA jó helyre megy az ember, akkor mindig van egy-egy bútor, ami megtetszik.

Egyszer, amikor a Fertő tó környékén nyaraltunk, az apartmanban, amiben az éjszakáinkat töltöttük, volt egy nagyon jó lámpa. Egy álló lámpa, állítható fényerősséggel. Akkor az annyira megtetszett, hogy otthonra is pontosan ugyanolyat vettünk.

Egy másik szálláson külső sötétítő volt a tetőablakokon, ezeket is beszereztünk otthonra.

Most viszont a nyaralásunk során egy kicsit komolyabb készülékre vetettem szemet.

A globális felmelegedés hazánkat sem kíméli, sokkal melegebbek a nyarak most, mint gyermekkoromban.

Akkor simán ki lehetett bírni klíma nélkül, és mivel eddig nem tudtam, milyen a különbség egy klimatizált és egy klimatizálatlan lakás között, nem gondoltam, hogy szükségem lenne klímára.

A nyaralásunk során viszont megtudtam, hogy mennyire jó, amikor kint tűz a nap, árnyékban is 35°C van, a szobánkban viszont kellemes, 25°C van.

Akkor döntöttem el, hogy szükségem van egy klímára.

A tulajt, mivel messze van tőlünk a hely, nem kérdezhettem meg. Amint hazajöttünk, egyből tervezgetni kezdtem a klímánkat és rá is kerestem, hogy hol lehetne klímát venni, hogy hogyan zajlik ennek a beszerelése.

A https://shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37 oldalt találtam végül a leghasznosabbnak klíma téren. Itt nem csak klímák értékesítésével foglalkoznak, hanem a beszereléssel is. Vannak még fűtések, hőszivattyúk, de engem most a klíma érdekelt.

Nagyon sok klíma van itt, az egészen egyszerű modellek mellett már sokkal nagyobb teljesítményű, extrákkkal felszerelt darabok is vannak.

Az oldal böngészése közben kiderült, hogy a klímák egy része nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmas, így ilyen modelleket kezdtem el keresni az oldalon.

Itt láttam azt is, hogy mire kell figyelni klíma vásárlásnál, hogy mindig fontos előre kigondolni, mit is várunk tőle. Ha csak hűteni akarunk vele, akkor nem érdemes többfunkciós klímát venni, de ha hűteni és fűteni szeretnénk, akkor célszerű eleve ilyen modellek között nézelődni.

Az sem mindegy, hogy mekkora területet szeretnénk befűteni vagy lehűteni a készülékkel. A nagyobb szobákhoz értelemszerűen sokkal nagyobb klíma kell, olyan, aminek nagyobb a teljesítménye is.

Annak ellenére, hogy már ősz van, én úgy döntöttem, hogy belevágok a klímatelepítésbe, hogy ebben a változó időjárású időszakban fűthessek vele, nyáron pedig élvezhessem a klíma által biztosított, kellemes hideget.

Azért is választottam a https://shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37 oldalt, mert itt nagyon sok márka kapható, minden magamban felállított kritériumnak megfelelnek a klímáik, nagyon jó a legtöbb energetikai besorolása, nagyon sok van, aminek A++ a fogyasztása. Nekem pedig fontos, hogy mennyit fogyaszt a klíma, mennyire csendes, milyen a teljesítménye.

A másik fontos dolog pedig, ami a https://shop.klimaglobal.hu/klima_szereles_37 oldal mellett szólt, az volt, hogy itt nem csak klímákat árusítsanak, de két megyében ezeket be is szerelik, kifejezetten jutányos áron.

Igazán nagy segítség ez, hiszen nem elég csak megvenni a klímát, mindenképpen kell valaki, aki be is szereli. És szerintem nehéz jó szerelőt találni.

Ez a cég egyébként a beszerelés mellett karbantartással és tisztítással is foglalkozik, mindennel kapcsolatban lehet őket keresni.

Csak pozitív dolgokat olvastam róluk, általában már 3 óra alatt végeznek a beszereléssel, persze a komplikáltságtól függően. Sokszor gond van azzal, hogy nekünk kell biztosítani szerszámokat a mesterembereknek. Erre itt nem kell számítani, mindent hoznak, saját eszközökkel dolgoznak és meglehetősen tisztán.

A mesteremberek ugyanis hajlamosak koszolni és nem eltakarítani, de erre a csapatra ez nem jellemző.

Miután megvettem a klímát, fel is vettem velük a kapcsolatot, egyeztettünk egy időpontot, ami nekik és nekem is megfelel. Nagyon közeli időpontot sikerült egyeztetnünk, örülök, hogy nem kell sokat várnom a telepítésre.

Most már csak várnom kell, hogy beszereljék a klímámat. Ha pedig esetleg meghibásodik, akkor is tudom, kit kell majd keresni.

Alig várom már, hogy nyár legyen és kipróbálhassam a hűtő funkciót is! Egy darabig a a beszerelés után még biztos, hogy csak fűtésre tudom majd használni.