Energetikai tanúsítvány árakat böngésztem a vakáció alatt

A fiaimnak nemrég véget ért az iskola, és már a lakásban is jól érezhetően berobbant a régen várt vakáció. A gyerekek először nagyon élvezték, hogy nincsenek kötöttségek, nem kell korán felkelniük, és addig maradhatnak fent este, ameddig csak szeretnének. Csakhogy a nyári szünidővel együtt a hihetetlen nyári kánikula is berobbant, és egyre kevésbé volt kényelmes a számukra az otthonlét. Meg aztán, meg kell hagyni, hamar rá is untak a punnyadásra, és szívesen csináltak volna valamit. Én viszont eközben folyamatosan dolgozom, sajnos nem tudok a teljes nyári szünetre szabadságot kérni. Így elég nehéz lekötni a fiúkat, minden nyár kész logisztikai szervezés. Szerencsére azonban a nagyszülők a Balatonon élnek, és mindig nagy szeretettel üdvözlik a srácokat maguknál nyaranta. Így hát hamar éltünk a lehetőséggel, és a srácokat az első adandó alkalommal leadtam a nagyikhoz nyaralni.

Idén ez különösen kapóra jött a számunkra, ugyanis szeretnénk mi is leköltözni a Balatonra, és éppen áruljuk a lakásunkat. Jelenleg ott tart a projekt, hogy szükségem lesz egy energetikai tanúsítványra is a lakásról, ez ugyanis nem olyan régóta nemcsak az új, de a régi építésű ingatlanokra is kötelező. Ha nincs meg a tanúsítvány, nem eladható az ingatlan. Igen ám, de de kíváncsi voltam, mi lehet az energetikai tanúsítvány ára, azért igyekeztem körbenézni az interneten ebben a témában. Engem leginkább a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ weboldal győzött meg. Az oldal a laikusok számára is nagyon könnyen áttekinthető, és minden információ megtalálható benne, amire az érdeklődőknek szüksége lehet.

A csapat profinak tűnik, országos lefedettséggel rendelkeznek, és tulajdonképpen bárhová el tudnak jutni rövid időn belül. Ezen felül nagyon rugalmasan dolgoznak. A tanúsítványt egy nap alatt elkészítik, de ha esetleg nagyon sürgős a dolog, és ezt jelzem feléjük, akkor 12 óra alatt is elkészülnek vele! Maga a tanúsítás úgy működik, hogy telefonos konzultációt követően kiérkezik egy kollégájuk a helyszínre felmérés céljából. A felméréskor készült adatokat ez a kolléga azonnal, elektronikusan továbbítja is a központba, ahol a központos kollégák már meg is kezdik az adatok feldolgozását. Ha ez azt jelenti, hogy erre késő délután vagy este kell, hogy sor kerüljön, azt is zokszó és mindenféle felár nélkül elvégzik! Ha az elkészült tanúsítványt azonnal kézhez szeretném kapni, elektronikusan is el tudják küldeni, így pár perc alatt elér a címzetthez. Aki pedig egy kicsit régivágásúbb, az futárral is kérheti a tanúsítvány kiszállítását.

A https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldal ráadásul nem kertel az árakkal kapcsolatban sem, és nagyon precízen összefoglalja, mennyibe is kerül náluk a szolgáltatás. Így a lokáció és az ingatlan méretének megadásával pillanatokon belül meg is kapjuk a hozzávetőleges költséget. Persze a helyszíni szemle mindenképpen szükséges, de nem árt tudni, körülbelül milyen összeggel kell számolnunk, ha energetikai tanúsítványra lenne szükségünk. Most, hogy a fiúk vakációznak a Balatonon, legalább nekem is lesz egy kis időm alaposabban átfutni a táblázatot. De könnyen el tudom képzelni, hogy hamarosan telefonon is felkeresem őket!